Logo

Klejner s

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ca. 75 stk

75 g smør
250 g hvedemel (4 dl)
¼ tsk hjortetaksalt
1-2 tsk st. kardemomme
85 g sukker (1 dl)
1 citron
2 æg
1 spsk fløde 13%
Palmin eller olie til kogning

Smuldr smør i hvedemel evt. i en foodprocessor. Tilsæt hjortetaksalt, kardemomme, sukker og revet citronskal. Saml dejen med æg og fløde. Sæt den tildækket i køleskab ca. 45 min. Rul dejen tyndt ud. Skær med en kagespore strimler på 2-3 cm's bredde, og 6-8 cm's længde på skrå, så de får en spids facon. Skær en 2 cm lang ridse på langs i midten af strimlen. Træk den ene ende af dejen igennem ridsen - så er det en vreden klejne. Varm palmin eller olie i en gryde til 175°c - eller til en brødterning bliver lysebrun på 1 minut. Læg 4-6 klejner enkeltvis i gryden. Kog klejnerne gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir til afkøling. De kolde klejner opbevares i lufttæt dåse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her