Logo

Klidbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g hvedeklid
2 1/2 dl varmt vand
25 g gær
2 dl ymer (ikke for kold)
1 tsk salt
400 g sigtemel

Hvedeklid og vand røres sammen og står ca. 1/2 time.
Gæren smuldres og røres i.
Ymer, salt og sigtemel tilsættes, og dejen æltes godt, til den er smidig.
Stilles til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 1/2 time.
Dejen lægges på et meldrysset bord. Luften trykkes ud med knoerne, og dejen formes til et brød.
Efterhæver på pladen tildækket et lunt sted ca. 1/2 time. Brødet ridses og drysses med lidt hvedeklid eller birkes.
Bages 30 - 35 min ved 200° på nederste ovnribbe i en forvarmet ovn.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.398 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller med ymerDisse boller med ymer er meget gode og luftige. Bollerne er ganske lette og hurtige at...
• MandelkurveEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CaprirullerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AvocadoparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os