Logo

Koldthævede speltboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

kærnemælk ½ liter (ikke 1/5 liter som angivet i Alt om Mad)
gær 8 g
sigtet spelthvedemel 400 g
usigtet spelthvedemel 90 g
havsalt i flager 1 ½ tsk
honning 1 tsk

Endvidere: hvedemel 12% protein ca. 150 g

Rør kærnemælk og gær sammen, tilsæt de øvrige ingredienser, og stil dejen tildækket i køleskab, mindst 15 timer.
Derefter hældes den ud på bordet og æltes lidt efter lidt med hvedemel.
Den skal være lidt klistret, skær den i stykker, kom hvedemel på hænderne og form bollerne. Læg dem på bagepapir, og lad dem hæve lunt i godt 1 time.
Bag i en knaldhed ovn, 225ºC, ca. 19 min.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.551 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her