
Til Mardi Gras-karnevallet serveres traditionelt 'kongekage' - her er en lille udgave. Farverne symboliserer retfærdighed, tro og magt. 
 
18 cupcakes: 
225 g usaltet smør 
225 g sukker 
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver 
4 æg 
1 tsk vaniljeekstrakt 
Glasur: 
275 g flormelis 
2 spsk citronsaft 
2 spsk guldfarvet sukker 
2 spsk grønt sukker 
2 spsk violet sukker 
 
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme. 
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter. 
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter. 
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter. 
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist. 
Lav glasur: Sigt flormelis i en skål. 
Tilsæt langsomt citronsaft og rør, til glasuren er fast, men smørbar. 
Smør glasuren på kagerne og drys med farvet sukker. 
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder. 
 

Variationer: 
 
Kongecupcakes med rosiner 
Følg basisopskriften. 
Fold 100 g lyse rosiner i dejen, når den er rørt sammen. 
 
Kongecupcakes med valnødder 
Følg basisopskriften. 
Fold 100 g hakkede valnødder i dejen, når den er rørt sammen. 
 
Kongecupcakes med hvid chokolade 
Følg basisopskriften. 
Fold 100 g hvide chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.