Logo

Krydderibrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 l. hvidtøl
2 pk. gær 100 g
150 g smør margarine eller ukrydret svinefedt
2-3 dl mørk sirup
3 tsk salt
1 spsk stødt ingefær
1 tsk nellike
6 kogte og hakkede pomeransskaller
5 dl rosiner
3 l. rugsigtemel
5 dl hvedemel
2 spsk smør eller margarine til pensling

Hæld en 1/2 l. hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt.
Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal,
rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 minutter og lad den hæve under et klæde i
30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra
hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve lunt i ca. 1 time under klæde.
Bag ved 175°C i ca 45 minutter.
Afkøles på en rist under klæde.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hollandsk æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjydsk stang En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• JohannatærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HindbærkoldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os