Logo

Krydrede med syrnet fløde cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Disse stærkt smagende kager er perfekte som et hurtigt take away måltid og på efterårsudflugter.

 

18 cupcakes:

190 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 tsk stødt kanel

1 tsk allehånde

1/4 tsk muskatnød

2 æg

1 3/4 dl syrnet fløde

175 g lyst brunt sukker, løsnet

3 spsk lyse rosiner

3 spsk hakkede pekannødder

Glasur:

200 g flødeost, blødgjort

115 g usaltet smør

175 g flormelis, sigtet

1 spsk revet skal fra en usprøjtet appelsin

2 spsk appelsinsaft

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Sigt de tørre ingredienser i en skål og stil den til side.

Pisk æg og syrnet fløde sammen med en elektrisk håndmikser i en stor skål. Tilsæt sukker og bland det godt.

Tilsæt de tørre ingredienser ad tre omgange og pisk, til det er glat.

Rør rosiner og nødder i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør flødeost og smør sammen og pisk det hurtigt med en elektrisk håndmikser, til det er let og luftigt.

Tilsæt flormelis og pisk, til det er cremet.

Pisk appelsinskal og -saft i og smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.

 

Krydrede med syrnet fløde cupcakes

Variationer:

 

Krydrede cupcakes med ingefærglasur

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes appelsinskal og -saft med 3 spsk hakket, kandiseret ingefær.

 

Krydrede cupcakes med kaffeglasur

Følg basisopskriften. Lav glasur: Bland 2 spsk stærk kaffe og 2 spsk maltet mælkepulver, til det er opløst. Pisk 175 g flormelis i kaffeblandingen, til det er opløst.

 

Krydrede cupcakes med glasur af ahorn sirup og valnødder

Følg basisopskriften. Tilsæt 1/2 tsk ekstrakt med ahornsmag til glasuren, mens appelsinsaft og -skal udelades. Smør glasuren på kagerne og pynt med 100 g hakkede valnødder.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.011 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sandkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Græsk landbrød med fetaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Solskins cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Roulade med isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os