Logo

Krydrede shortbread med rosenvand og pistacienødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Disse småkager indeholder lige dele rlS- og hvedemel; det gør dem dejlig sprøde.
De smager pragtfuldt til kaffe eller fx. myntete, eller til is eller sorbet.
ca. 32 stk

250 g blødt smør
1 tsk sorte kardemommefrø (fra 8-10 letknuste grønne kardemommekapsler)
125 g sukker
150 g rismel
150 g hvedemel
25 g blancherede, smuttede og hakkede pistacienødder
¼ tsk salt
¼ tsk bagepulver
1 tsk koncentreret rosenvand eller mandelessens
evt. 2-3 stykker rispapir
Pynt: 2 tsk blancherede, smuttede pistacienødder

Skær smørret i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med kardemommefrøene. Lad maskinen køre ad flere korte omgange (brug pulse knappen) og tilsæt sukkeret lidt ad gangen gennem påfyldningstragten i låget, til massen bliver let og luftig.
Bland ris- og hvedemel med de hakkede pistacienødder, salt og bagepulver. Stil igen foodprocessoren på pulse og kom ¼ af hvedemel blandingen (gennem påfyldningstragten) ned til smørret; gentag dette 3 gange, til alt melet er æltet sammen med smørret til en blød, let grynet dej. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du røre dejen sammen i en skål med et piskeris.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt rosenvand eller mandelessens ind i den. Læg derefter dejen på et stykke bagepapir, et slip-let bageark eller på en smurt bageplade; eller prøv med rispapir - det giver en dekorativ bund, som oven i købet kan spises. Klap dejen flad til et rektangel på ca. 20 x 25 cm. Marker med en kniv 32 lige store firkanter, ca. 2 1/2x6 cm; prik dem med en gaffel.
Skær pistacienødderne i tynde skiver på langs og drys dejen med dem. Bag den i en 125º varm ovn i 1 time, til den er sprød og gylden, men ikke brun. Tag pladen ud af ovnen og skær kagerne fra hinanden med en skarp kniv - også helt ned gennem rispapiret. Lad småkagerne køle helt af på en bage rist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ÆblemarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KokospandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AppelsingiflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler i hybensauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!