Logo

Kugelhopf

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
85 g smør
1 ¼ dl mælk
2 æggeblommer
3 spsk sukker
reven skal fra 1 citron
250 g hvedemel
1 æggehvide
½ dl rom
15-20 smuttede mandler
50 g rosiner
flormelis

Udrør gæren i den lune væske og tilsæt sukkeret og halvdelen af melet.
Slå det godt igennem med en ske.
Lad dejen hæve et lunt sted en halv time.
Hæld rommen over rosinerne og lad dem trække hermed, mens dejen
hæver.
Smelt smørret, lad det svale og rør det sammen med æggeblommerne og
den revne citronskal.
Ælt det i dejen, når den har hævet første gang.
Kom resten af melet i sammen med romrosinerne.
Pisk æggehviden stiv og vend den i.
Kom smuttede mandler i bunden af en lille smurt springform med rørindsats.
Kom dejen i. Lad den hæve 1 time.
Bag ved 175°C i 30 minutter.
Lad gærkagen svale lidt, inden den vendes ud af formen.
Drys med sigtet flormelis før servering.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 876 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her