Logo

Lækkert hvidt brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 dl vand
25 g gær
2 tsk salt
7 dl durumhvedemel
4 dl hvedemel

Hæld håndvarmt vand i en skål.
Smuldr gæren ned i og rør rundt til den er op- løst.
Tilsæt salt, durumhvedemel og 3 dl af hvedemelet og arbejd dejen kraftigt igennem.
Tilsæt evt mere hvedemel, hvis det behøves.
Drys lidt hvedemel over dejen og lad hæve til dobbelt størrelse i ca 40 min. Tag dejen op og læg den på et melet bord og ælt den smidig.
Del dejen i to dele og form hver del til et brød.
Læg dem på en smurt plade og lad dem efterhæve under et klæde i ca 20 min.
Pensl brødene med vand og bag dem ved 275°C på nederste rille i ca 20
min.
Hvis du vil have en blød skorpe, kan du pensle brødene med lidt
vand efter bagning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.051 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her