Logo

Lækkert madbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 pk gær
1/2 dl olivenolie
2 1/2 tsk salt
1 1/2 dl valsede byggryn ( eller havregryn ) 1/2 kg fuldkornshvedemel
6 dl lunken vand
1 dl syrnet mælkeprodukt
1 dl hakkede græskarkerner
1/2 dl hakkede nødder valgfri sort
2 revne gulerødder
1 dl hakket squash
3 spsk hybenpulver
hvedemel
 
Udrør gær i vand og surmælksprodukt, tilsæt salt, olie, hybenpulver, byggryn, nødder, græskarkerner, gulerødder, squash og fuldkornshvede.

Rør godt sammen, gerne på maskine i 5 min.
Tilsæt så meget hvedemel at konsistensen er som grød.
Sæt til hævning 2-3 timer tildækket.
Rør igen og hæld/øs dejen op i en stor bradepande eller 2 små, hvori der er lagt bagepapir.
Fordel dejen med en dejskraber, der dyppes i vand.
Drys med groft hvedemel.
Hæver til dobbelt størrelse, nu ca 2 cm høj og bages midt i en 220°C ovn i ca 1/2 time.
Er fryseegnet

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pølsehorn - cocktail-pølserEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Focacciaboller med tomatfyldDisse focacciaboller er hurtige og nemme at lave med maizena pizzadej. De kan for eksempel...
• RugtvebakkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarber i geleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os