Logo

Lækkert madbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 pk gær
½ dl olivenolie
2 ½ tsk salt
1 ½ dl valsede byggryn ( eller havregryn ) ½ kg fuldkornshvedemel
6 dl lunken vand
1 dl syrnet mælkeprodukt
1 dl hakkede græskarkerner
½ dl hakkede nødder valgfri sort
2 revne gulerødder
1 dl hakket squash
3 spsk hybenpulver
hvedemel
 
Udrør gær i vand og surmælksprodukt, tilsæt salt, olie, hybenpulver, byggryn, nødder, græskarkerner, gulerødder, squash og fuldkornshvede.

Rør godt sammen, gerne på maskine i 5 min.
Tilsæt så meget hvedemel at konsistensen er som grød.
Sæt til hævning 2-3 timer tildækket.
Rør igen og hæld/øs dejen op i en stor bradepande eller 2 små, hvori der er lagt bagepapir.
Fordel dejen med en dejskraber, der dyppes i vand.
Drys med groft hvedemel.
Hæver til dobbelt størrelse, nu ca 2 cm høj og bages midt i en 220°C ovn i ca ½ time.
Er fryseegnet

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?