Logo

Lækkert og fyldigt madbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
120 g grahamsmel
4 dl kogende vand
3 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 tsk salt
2 dl hytteost eller A38 naturel
50 g gær
3 spsk vand
300 g fintrevne rå og skrællede rødbeder
600 g hvedemel

Grahamsmelet kommes i en dejskål og overhældes med 4 dl kogende vand, dette røres til en masse.
Et stort låg lægges over og melet trækker 15 min.
Olie, honning, salt og hytteost/A38 blandes i grahamsmassen.
Gæren røres ud i 3 spsk vand i en skål og blandes godt med massen.
Nu deles dejen op i 2 skåle.
Den ene dej røres med rødbeder.
Dejene æltes hver for sig med hvedemel, indtil dejen stadig er lidt
løs men ikke klistret.
Dejene hæver under et viskestykke i 45 min.
Nu deles hver dej i fire dele.
To hvide og to røde deje lægges sammen og formes til et
rundt brød.
Dejene må godt gå lidt ind i hinanden, for så får brødet en flot skære-
flade.
Brødene lægges på en bageplade med bagepapir.
Efterhæver 30 min.
Bages ved 225º i ca. 40 min.
Brødene afkøles og kommes i plasticpose.

Tips: Brødene har godt af at hvile en dag, før de spises.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her