Logo

Landbrød med havre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
50 g gær
6 dl lunken vand
2 dl kærnemælk
61/2 dl solgryn
16-18 dl hvdemel
2 tsk groft salt

Smuldr gæren i en skål.
Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand.
Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i.
Lad det stå og strække 3-4 minutter.
Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet.
Ælt dejen grundigt ælt evt. mere hvedemel i, hvis dejen kan tage det.
Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade.
Sæt pladen i nederste del af en kold ovn.
Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200°C.
Bag brødene til de er svagt lysebrune – ca. 40 minutter.
Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.650 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RosinfletbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fuldkornsrugbrød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sesambrød eller -rundstykkerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbersuppe med vaniljeisEn iskold rabarbersuppe serveret med en kugle vaniljeis, så bliver det ikke meget bedre....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!