Logo

Landbrød med solsikkekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 dl vand
120 g groft rugmel
120 g (1 1/2 dl) knækkede hvedekerner
25 g gær
2 spsk olie
1 1/2 tsk salt
1 1/2 dl hakkede solsikkekerner
450 g (71/2 dl) hvedemel ca.
1 æg til pensling
1/2 dl hak. solsikkekerner til pynt

Vand, rugmel og hvedkerner koges sammen 2-3 min.
Når blandingen er lunken ((27°) røres gæren ud heri.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes igennem, til den er smidig.
Stilles lunt til hævning dækket med et tørt klæde ca. 1 1/2 time.
Dejen slås ned og formes til et aflangt brød.
Efterhæver ca. 20 min.
Ridses med en skarp kniv, pensles med æg og drysses med solsikkekerner.
Bagetid: 40-45 min ved 200° på nederste ovnribbe.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.415 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Daddelkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Paradis-rulleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fastelavnsboller med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolademus 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os