Logo

Landbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Landbrød

 

Landbrødet smager godt på frokostbordet.

1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet

 

#

25 g gær

3 dl vand

1 tsk salt

75 g rugmel (1¼ dl)

100 g sigtemel (1½ dl)

ca. 300 g hvedemel (5 dl)

*

1. Udrør gæren i lunet vand.

Kom salt, rugmel og sigtemel i og rør det godt sammen.

 

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt.

Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min.

 

3. Slå dejen sammen og form den til et brød.

Lad det efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 15-20 min.

Rids brødet i tern og drys lidt mel på.

 

4. Bag brødet på nederste rille ved 250 °C i 10 min.

Dæmp så varmen til 190 °C og bag det yderligere 40 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her