150 g knækkede byggryn 
2 ½ dl vand 
3 dl skummetmælk 
½ pakke gær (25 g)
1 tsk olie 
100 g hirseflager 
50 g finvalsede havregryn 
50 g sesamfrø 
2 tsk salt 
1 tsk sukker 
ca 350 sigtet speltmel 
Til pensling: 1 sammenpisket æg + sesam til drys
  
Byggryn og vand koges sammen ca 5 min. og afkøles. 
Mælken lunes og gæren røres ud i den.
De øvrige ingredienser tilsættes, dog holdes lidt af speltmelet tilbage. 
Dejen æltes grundigt, dækkes til og hviler i køleskab til næste dag. 
Dejen slås nu ned og formes til 20 boller, der efterhæver lunt i 30-35 min. 
De pensles med æg og drysses med sesamfrø.
Morgenbollerne bages ved 200°C i ca 20 min. på midterste ovnrille.
Kan fryses - tag så op om aftenen og lun dem om morgenen.