
 
Desserten er skønne
sprøde marengs med en nem og lækker nougatcreme. Enkel opskrift der vil vække
glæde.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 45 min. Ikke fryse-egnede. 4 personer
#
Marengs: (8 stk) 
3 æggehvider 
1 tsk citronsaft 
175 g flormelis 
 
Fyld til 4 stk: 
2½ dl piskefløde 
100 g blød nougat
(køleskabskold revet) 
50 g
hasselnøddekerner (grofthakkede) 
*
 
Pisk æggehvider,
citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand. 
Pisk kraftigt, til æggehvideskummet
er godt varmt ca. (65 °C). 
Tag skålen op af det
varme vandbad og pisk marengsmassen kold med en elmikser eller i en
røremaskine. 
Sæt 8 marengs på en
bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 °C i ca. 45 min. 
 
FYLD: Pisk fløden
til blødt skum og vend revet nougat og hakkede nøddekerner i. 
Fordel cremen på
toppen af de 4 marengs lige før servering. 
 
TIPS: De resterende 4
marengs kan opbevares i en kagedåse. 
 

Se flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin