Logo

Marengs med stikkelsbærfløde og "røde og sorte bær"

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stikkelsbærfløden her er faktisk det somme som en fool !
Jeg synes bare, at "fløde" lyder bedre til denne dessert.
Beregnet til 4 personer.
 
Marengs:
3 æggehvider
170 sukker
½ tsk hyldeblomsteddike:
1 tsk Maizena majsstivelse.
 
Stikkelsbærfløde:
2 dl piskefløde
250 g søde stikkelsbær
100-300 g sukker efter behag
 
350 g blandede bær: fx jordbær, hindbær, brombær, solbær, ribs eller søde stikkelsbær
 
Stikkelsbærfløde: Kog stikkelsbærrene med sukker i ca, 5 minutter. Mos dem med en gaffel og afkøl kompotten i en times tid eller mere, Vend med pisket fløde,
 
Marengs: Forvarm ovnen til 150°,
Pisk æggehviderne stive med sukker hyldeblomsteddike og Maize­na,
Lav en cirkel på ca, 20 cm i diameter på en bageplade med bage­papir
Fyld cirklen ud med de stiftpiskede hvider - kanten må ger­ne være lidt højere end resten!
Bag marengsbunden i ca, 1 time,
Fyld marengs'en med stikkelsbærfool og drys de "røde og sorte bær" over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her