Logo

Lauras æblestænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
2 1/2 dl mælk
50 g gær
1 spsk sukker
1 æg
300 g kold smør
Fyld:
4 små æbler, skåret i skiver
sukker
rosiner
Pynt: strøsukker eller glasur

Mælk, gær, sukker og æg røres med det meste af melet.
Gem lidt til udrulning - dejen udrulles til ca 1/2 cm's tykkelse.
På 2/3 del af dejen lægges det halve af fedtstoffet, der er skåret ud i
tynde skiver.
Dejen foldes, så den del, der er uden fedtstof, kommer i midten.
Hæver et lunt sted i 15 min.
Dejen udrulles påny, resten af fedtstoffet lægges på de 2/3 af dejen. Dejen foldes som sidste gang.
Hæver et lunt sted i 15 min.
Dejen deles i 2 lige store dele og rulles ud.
Små æblestykker og rosiner lægges på midten.
Sukker drysses over, og den ene side foldes over.
Herover lægges ligeledes en gang fyld overdrysset med sukker, og den sidste side foldes over.
Enderne bukkes op, så fyldet ikke glider ud.
Bages på ovnens midterste rille ved 250°C i 15-20 min, ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Kagen pyntes med tesukker eller glasur.

Tips: Fryseegnet
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade-muffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Oldemors julekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Dessert skåle cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cheesecake, bagt, med creme fraicheCheesecake er en fantastisk lækker dessert, som er perfekt til kagebordet. Denne opskift...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os