Logo

Lauras æblestænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g hvedemel
2 ½ dl mælk
50 g gær
1 spsk sukker
1 æg
300 g kold smør
Fyld:
4 små æbler, skåret i skiver
sukker
rosiner
Pynt: strøsukker eller glasur

Mælk, gær, sukker og æg røres med det meste af melet.
Gem lidt til udrulning - dejen udrulles til ca ½ cm's tykkelse.
På ⅔ del af dejen lægges det halve af fedtstoffet, der er skåret ud i
tynde skiver.
Dejen foldes, så den del, der er uden fedtstof, kommer i midten.
Hæver et lunt sted i 15 min.
Dejen udrulles påny, resten af fedtstoffet lægges på de ⅔ af dejen. Dejen foldes som sidste gang.
Hæver et lunt sted i 15 min.
Dejen deles i 2 lige store dele og rulles ud.
Små æblestykker og rosiner lægges på midten.
Sukker drysses over, og den ene side foldes over.
Herover lægges ligeledes en gang fyld overdrysset med sukker, og den sidste side foldes over.
Enderne bukkes op, så fyldet ikke glider ud.
Bages på ovnens midterste rille ved 250°C i 15-20 min, ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Kagen pyntes med tesukker eller glasur.

Tips: Fryseegnet

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her