Logo

Likør-kaffe Ostekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 g ingefærsmåkager, knust
80 g malede hasselnødder
100 g smeltet smør
400 g blød flødeost, rørt
60 g sukker
3 æg
6 tsk hvedemel
11/4 dl piskefløde
3/4 dl Kahlua, Tia Maria eller Bailey
375 g sukker
1 tsk Nescafé-pulver
100 g hele ristede hasselnødder
31/4 dl piskefløde

Smør en 20 cm springform og kom bagepapir i bunden.
Bland kiks, hasselnødder og smør og pres halvdelen fast i bunden af formen og resten op ad siderne.
Sæt formen i køler i 15 min. Forvarm ovnen til 180°C.
Pisk flødeost og sukker glat med elpisker.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt hver gang.
Bland hvedemel og fløde og pisk det i osteblandingen.
Rør likøren i.
Hæld fyldet i formen og bag den ca. 40-50 min indtil den er næsten fast.
Sæt den i køler nogle timer.

Til pynten blandes sukker i en gryde med 1 1/2 dl vand.
Rør over svag varme indtil sukkeret er opløst. Det må ikke koge.
lad det simre 10-12 min. indtil det er gyldent.
Tag lagen fra varmen og rør kaffen i.
Dyp nødderne en ad gangen i karamellen (brug 2 skeer) og læg dem på
letsmurt folie. Lad dem blive kolde.
Pisk fløden stiv.
Tag kagen ud af formen og fordel flødeskum, karamelliserede nødder
måske lidt karameltråde over.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprøde vafler 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Horn, rundstykker, giflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tekager 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Stikkelsbærmousse i chokoladeskallerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os