Tarte de fruits frais aux amandes - 6 personer
Mørdej:
125 g smør
100 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
Glasering:
75 g abrikosmarmelade
Apricot brandy
Frugt:
250 g jordbær
Citronmelisse blade
Mandel creme:
125 g sukker
125 g smør
125 g mandelmel (afskallede blendede mandler)
2 æg
Mørdejen slåes sammen og sættes til hvile. Udrulles og lægges i smurt tærteform.
Mandelcreme: Melis røres med det bløde smør. Mandelmel tilsættes og herefter æggene.
Denne creme lægges oven på mørdejen og bages i middelvarm ovn, 175º i 30 min. til mørdejen er pæn lysebrun.
Belægges med friske frugter og pensles med abrikosmarmelade der er rørt med apricot brandy og pyntes med citronmelisse.
Anretning: Kan serveres med cremefraiche eller kold flødeskum.
Frugter der er gode til denne tærte: Mango, jordbær, kiwi, ananas, hindbær, pocheret pære m.m.