Logo

Mørkt kurvebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørkt kurvebrød

 

1 eller 2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Trække- og hævetid: ca. 3 timer. Bagetid: ca. 1 time. Fryseegnet.

 

#

200 g fuldkornsrugmel (3½ dl)

½ liter vand

3 tsk salt

50 g gær

3 dl kærnemælk

300 g rugmel (5 dl)

ca. 500 g sigtemel (8 dl)

*

1. Hæld koghedt vand over fuldkornsrugmelet og lad blandingen stå fra ½-1 time, eller til den er lunken.

Opløs så salt og gær heri.

 

2. Tilsæt kærnemælk og rugmel og rør dejen godt sammen.

Kom sigtemelet i lidt ad gangen til en smidig dej.

Stil dejen til hævning på et lunt sted i ca. 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen.

Drys 1 stor eller 2 mindre kurve med lidt rugmel.

Form dejen til et eller to brød og kom dem i kurvene.

 

4. Lad brødene efterhæve i 45-60 min.

Vend forsigtigt brødene ud af kurvene direkte på bagepladen belagt med bagepapir.

Pensl med lidt vand og bag i midten af ovnen ved 200 °C i ca. 1 time.

 

Variation: Udelad kurvene og lad brødene efterhæve direkte på melet bageplade.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her