Logo

Maltet sigtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

650 g sigtemel
350 g blandingsmel
20 g salt
20 g gær
20 g risofarin (skulle være et mærke og være risbagemel.)
150 g maltsats
360 g vand ca 3 ½ dl
 
Gæren opløses i det lune vand og de øvrige ingredienser æltes i, hold lidt af sigtemelet tilbage.
Dejen stilles til hævning i 40 minutter, dejtemperatur 34°C.
Dejen æltes godt igennem og lægges i passende form.
Bages ved 200°C i ca 45 minutter.
 

Maltsats:
1 kg Diastisk maltextrakt eller 3 kg Malt udrøres med 30 kg rugmel eller hvedemel og vand til en blanding, hvis konsistens må være halvt flydende.
Blandingen opvarmes under stadig omrøring til 60-70°C.
Blanding skal stå urørt i ca 1 time og kan kun opbevares i ca. 10-12 timer

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her