Logo

Mandel- og chokoladetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
500 g marcipan
2 æg
Fyld:
200 g mørk chokolade
4 dl piskefløde
2 spsk likør m. appelsin eller kaffesmag
Garnering:
100 g valnødder

Riv marcipanen og læg den i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen, og rør det hele til en jævn dej.
Læg bagepapir på to plader og tegn 4 cirkler efter en tallerken.
Fordel dejen inden for cirklerne og bred den ud.
Bag bundene ved 250°C på nederst rille i ca 10 min.
Lad bundene køle og træk bagepapiret af.
Bræk chokoladen i stykker, kom dem i en skål og smelt dem over en kasserolle med varmt vand.
Pas på dampen ikke rammer chokoladen, så den bliver fugtig.
Lad chokoladen køle.
Pisk fløden tyk og bland den med likør og chokolade.
Fordel chokoladefløden på mandelbundene, også på den øverste bund.
Rist valnødderne i ovnen.
Hak dem groft og drys dem over tærten.
Lad den stå koldt mindst 4 timer.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Havregrynstærte - Oatmeal PieEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SukkerkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hørfrøbrød 2Brødet får en nøddeagtig smag af hørfrø og solsikkekerner, som fremhæves af nøddeolie i...
• Grundlovskage i rødt og hvidtSæt en kage på bordet til grundlovsfesten. Den er fyldt med tre slags mousse: jordbær,...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!