Mørdej: 
125 g hvedemel 
100 g smør 
40 g sukker 
1 æggeblomme 
 
Mandelfyld: 
4 stiftpiskede æggehvider 
160 g smuttede mandler 
200 g sukker 
1 spsk mørk rom 
500 g kirsebærsauce 
4 blade husblas
 
Lav mørdejen og lad den hvile en time. 
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse. 
For en smurt tærteform med dejen og bag bunden 6-8 min. ved 200°C. Blend mandlerne til hvedemel. 
Bland æggehvider, sukker, mandelmel og rom. 
Hæld massen i tærteformen op til ½ cm fra kanten. 
Bages til mandelmassen stivner og bliver gylden, ca. 12-15 min. Afkøles. 
Sigt bærrene fra kirsebærsaucen, hak dem fint og kom dem i saucen igen. 
Kirsebærsaucen tilsættes den udblødte, smeltede husblas. Fordel saucen over tærten og sæt den i køleskabet til saucen er stivnet. 
Serveres evt. med soft ice eller cremefraiche.