Logo

Marengskage med æblefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 g smør
2 spsk sukker
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 spsk fløde
150 g hvedemel
Marengsmasse:
3 æggehvider
150 g flormelis
Fyld:
300 g æblemos el. marmelade

Hvider piskes stive, og flormelis tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.
Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret til en let og luftig masse,
hvorefter ægget røres i.
Dernæst tilsættes vaniljesukker, fløde og hvedemel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret.
Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, der anbringes i en smurt springform.
Bages på ovnens nederste rille ved 200°C i forvarmet ovn i ca 20 min. Når kagen er bagt, anbringes fyldet, og ovenpå dette kommer nu marengsmassen.
Sættes atter i ovnen stadig ved 200°C på midterste rille og bages, til marengsmassen er lysebrun, ca 15 min.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• OstegreneTilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time Bagetid: ca. 15 min. Fryseegnet....
• Egoistens kastaniekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Pottebrød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnbagte æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os