Logo

Marengstærte med kastaniefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dej:
3 æggehvider
2 ½ dl sukker
1 tsk citronsaft
reven skal af ¾ citron
1 dåse mandarinbåde
sølvkugler til garnering
Kastaniefyld:
125 g god mørk chokolade
2 spsk vand
1 ½ tsk pulverkaffe
100 g smør
1 dl sukker
1 dåse sød kastaniepuré
2 æggeblommer

Pisk æggehviderne, 1 dl af sukkeret samt citronsaft til et fast skum, som kam danne stive toppe, 6-8 min.
Tilsæt reven skal af citron og vend resten af sukkeret i med store tag. Læg bagepapir på to plader og tegn en cirkel på hver, ca 23 cm i diameter.

Fordel marengsdejen i cirklerne.
Bag begge bundene ved 125°C på midterste rille i ca 40 min.
Lad pladerne bytte plads efter den halve bagetid.
Dæmp varmen til 100°C og bag i yderligere 30 min.
Sluk for varmen men lad bundene stå i ovnen til de er kolde.
Opbevar bundene i plastpose så de ikke bliver bløde.
Varm chokolade, vand og kaffe i en gryde over svag varme.
Tag gryden fra varmen.
Rør fedtstof og sukker blødt og varm kastaniepuréen et par min i vandbad.
Bland chokolade, smørblan-ding og kastaniepuré til en blød creme. Tilsæt æggeblommer, en ad gangen.
Lad mandarinerne dryppe af og fordel kastaniecremen på marengsbundene.
Pynt med mandarinbåde og sølvkugler.
Lad tærten stå koldt mindst 3 timer inden serveringen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?