Logo

Marieboller - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ideen med de lækre konditorkager er, at vandbakkelsesdejen skal hæve op gennem mørdejspladen under bagningen. Luk ikke op for ovndøren under bagningen, så falder hele herligheden af kager sammen. Lad også kagerne blive helt tørre, d.v.s. de skal stå lidt i ovnen (åben ovndør), efter de er bagte.

12-14 stk

 

Mørdej:

150 g hvedemel (2 1/2 dl)

100 g smør

5 spsk flormelis

2-3 spsk fløde

Vandbakkelsesdej:

2 dl vand

80 g smør

100 g hvedemel (1 1/2 dl)

2-3 æg

Creme:

2 æggeblommer

2 spsk sukker

1 spsk majsstivelse

2 1/2 dl fløde

1/2 stang vanilje

1 blad husblas

2 dl piskefløde

flormelis og evt. gelé

 

Mørdej: Findel fedtstoffet i melet og bland flormelis i.

Tilsæt fløden og ælt hurtigt dejen sammen.

Lad den hvile koldt en halv time.

 

Vandbakkelsesdej: Kom vand og smør i en gryde og bring det til kogepunk­tet.

Kom melet i på en gang og rør det sammen, til dejen slipper gryde og ske.

Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt af.

Tilsæt æggene et ad gan­gen og rør godt mellem hvert.

Dejen skal være så smidig, at den nemt falder fra skeen.

 

Udrul mørdej en til en tynd plade og udstik 6 cm runde dejplader.

Sæt klatter af vandbakkelsesdejen på bagepapir lagt på bagepladen, brug to teskeer eller sprøjt dejen ud med en dejsprøjte.

Læg en mørdejsplade over hver top og klem let sammen.

Bag kagerne ved 200°C i 20 minutter; - de skal være helt tørre før, de tages ud af ovnen.

 

Creme: Bring fløde i kog med flækket vaniljestang.

Pisk æg, sukker og majs­stivelse sammen og pisk det med den koghede fløde som bringes lige til kogepunktet.

Tag det fra varmen og kom den udblødte husblas direkte heri.

Når cremen er kold, vendes flødeskum i.

Skær en ridse i kagerne og fyld cremen i.

Drys med flormelis og kom evt. en geléklat på toppen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bryllupskage med chokoladebunde og chokoladecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mini rugbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage med 3 slags chokoladerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bavarois med vanille og syltet ingefærBavarois er en slags stivpisket vaniljecreme. I denne opskrift laves den også med syltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os