Logo

Maries Æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

Dej:
150 g smør
250 g sukker
2 tsk vanilje
3 store æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
 
Fyld:
ca. 600 g æbler (helst cox orange eller Bel de Boskop)
1 dl sukker
2 tsk kanel
40 g smuttede hakkede mandler
1 1/2 dl tyk abrikosmarmelade
2 spsk vand
*

 
Dejen røres som en almindelig rørt dej, og kommes i en bradepande ca. 20x30 cm.
Æblerne skrælles og skæres i ikke for tynde både.
Sukker og kanel blandes og æbleskiverne vendes rundt i det.
Æblerne lægges tæt sammen på dejen og trykkes lidt ned.
De hakkede mandler fordeles oven på.

Kagen bages 40-45 minutter ved 175

ºC.
Bland marmelade og vand og giv det et opkog.
Gnid marmeladen gennem en sigte.
Tag kagen ud af ovnen og pensel med den hede abrikosmos og bag kagen yderligere 5-10 minutter.
Smager godt lun men er også god kold.
 
Tips: I stedet for abrikosmarmelade og vand kan 2 dl hjemmelavet mirabellemos bruges. 




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.154 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Halloween-kageChokoladekage lagt sammen med appelsinsmørcreme og pyntet som en græskarmand
• Royal Dessertkage Kagen kan fryses eller gemmes i kagedåse
• Grøn GiftkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Créme brulee med jordbærsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os