Logo

Massis æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(20-24 stk)
ca. 1 kg revne æbler
2 æggeblommer
1 æggehvide
150 g sukker
125 g smør
ca. 300 g hvedemel
kanel
 
Riv æblerne og læg dem til side i en skål.
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Pisk æggene lyst og skummende med sukkeret og tilsæt det smeltede smør.
Hæld derefter æggeblandingen over i en skål med hvedemel og bland grundigt til en fast og smidig dej.
Tag ⅔ af dejen og tryk den ud i en bradepande på 20x20 cm.
Tryk dejen ca. 1 cm op af kanten på formen.
Drys et lag kanel ud over og dæk hele dejen med kanel.
Fordel de revne æbler på dejen og drys kanel udover æblerne.
Smuldr den resterende del af dejen (⅓) ud over æblerne og tryk det lidt ned.
Bag den i en forvarmet ovn ved 200ºC i ca. en halv time.  
Server kagen med flødeskum eller cremefraiche tilsat lidt flormelis.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her