
Lækre nybagte bagels med cremet flødeost - det er jo bare så
lækker og opskriften får du her.
Du kan også komme kyllingefyld, bacon og sprød salat i - ja,
alt hvad du har lyst til
 
En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden
traditionelt polsk. Den minder meget om en donut, bortset fra at en bagel i
nyere tid er beregnet til at skære op og komme pålæg i.
#
3 dl vand
25 g gær
2 tsk rørsukker (lys sirup eller honning) 
2 spsk solsikkeolie 
400-450 g hvedemel 
1 tsk salt 
2 æg
1 æg, sammenpisket til at pensle med 
*
Rør det lunkne vand sammen med sukker (eller hvad du vælger) og olie, at alt bliver helt opløst. 
Pisk 2 æg let. 
Kom hvedemel, gæren og saltet i en skål og bland det godt, hvorefter sukkervandet røres i. 
De piskede æg vendes i, evt tilsættes mere hvedemel, og dejen slås, til den løsner sig fra skålen. 
Ælt dejen godt i 10 min på et meldrysset bord. 
Form den til en kugle, som lægges i en skål smurt med olie. 
Læg film over skålen og lad dejen hæve i 90 min (1½ time) på et lunt sted. 
Dejen skal have dobbelt størrelse, når den er færdighævet. 
Varm ovnen op til 225 ºC. 
Bring vandet i kog med sukkeret. 
Slå dejen ned og skær den i 30 små stykker. 
Form hvert stykke til en 15 cm lang, 1½ cm tyk pølse. 
Hver pølse formes til en ring, og enderne trykkes godt sammen. 
Hver gang en dejring er færdig, lægges den straks i det varme sukkervand. 
Når den kommer op til overfladen, vendes den og koger i ca. 1 min. 
Så tages den op med en hulske og lægges på en bageplade med bagepapir. 
1 æg piskes let sammen. 
Brødringene pensles med ægget, drysses evt med birkes, sesamfrø eller hirseflager og sættes i ovnen på midterste ribbe og bager ca 15 min, til de er blevet brune. 
De holder sig friske i 3-4 dage. 
Variation: 
Rugmels-bagels: I stedet for udelukkende at bruge hvedemel, bruges 300 g groft rugmel, 400 g hvedemel og 100 g fuldkornsrugmel. Plus 1 ekstra tsk salt.