Logo

Bagels 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bagels 2


Bagels skal, ligesom rigtige fastekringler, damphæves - det vil sige, at de skal en tur i kogende vand, før de sættes i ovnen. Det betyder, at bagelbagning ikke er børnevenlig bagning. Man kan dog undlade det og blot lade dem efterhæve.


Bagels bliver tætte i dejen og er ret bastante. Man kan sagtens bage dem med andre slags hvedemel, for eksempel halvt hvedemel, halvt fuldkornsmel eller udelukkende af durummel. Man kan komme andre krydderier i melet, eller helt lade være. Man kan også drysse dem med blå birkes, kommen eller groft salt, efter badet, men før de sættes i ovnen.


#
50 g gær
6 dl lunkent vand
1 tsk sukker
500 g durummel
ca. 500 g sigtemel
2 spsk olie
2 spsk salt
1 tsk koriander
4 spsk sesamfrø til drys
*


1. Opløs gæren i det håndvarme vand, drys sukker i og lad det stå et kvarters tid, til det begynder at skumme. Kom hvedemel, koriander, salt og olie i, hold lidt hvedemel tilbage, til du ser hvor meget dejen vil tage, og ælt dejen, til den slipper hånd og bord.
2. Lad den hæve et par timer under et fugtigt klæde.
3. Slå dejen ud og tril den i 25 cm lange pølser, der bliver ca. 20-24 stykker af denne portion. Form dejen til ringe på et hvedemel strøet bord og tryk enderne fast sammen. Lad dejringene efterhæve mindst en halv time på en plade med bagepapir.
4. Tænd ovnen på 220° og varm en stor gryde vand op til kogepunktet. Brug en hulske og lemp forsigtigt tre-fire bagels ad gangen ned i det kogende vand. Lad dem få 15-20 sekunder på hver side - de holder sig nemlig i overfladen og skal vendes.
5. Tag dejringene op igen og sæt dem tilbage på pladen. Lad dem lige dampe af og pensl dem så med sammenpisket æg eller letpisket æggehvide, drys med sesamfrø og bag dem ca. 20 minutter ved 200°. Lad dem køle af på en bagerist.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.430 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her