Logo

Minirugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Minirugbrød

 

Dejlige, sunde brød til madpakker og mellemmåltider.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid:1½-2½ time. Bagetid: 20 min. Fryse-egnet. (12-14 brød)

 

#

25 g gær

½ l vand

3 spsk honning eller sirup

3 spsk hørfrø

2 tsk salt

400 g rugmel

200 g speltmel eller-hvedemel

75 g flager (rug, spelt eller havre)

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 °C).

Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel.

Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.

Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker.

Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker.

Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager.

Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.

Varm ovnen op til 225 °C varmluft.

Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 °C og bag de små rugbrød ca. 20 min.

Lad dem afkøle på en rist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 642 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?