
 
Dejen æltes med
fuldkornsmel og hæver i køleskab natten over. Nyd brødet som tilbehør til varme
retter og ost.
1 brød, 10-12
stykker. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 8-12 timer. Bagetid: ca. 40 min. 
 
#
25 g gær 
½ liter koldt vand
½ dl olie 
2 tsk groft salt 
125 g
fuldkornshvedemel (grahamsmel) 
ca. 600 g hvedemel 
24 store sorte
Kalamataoliven 
*
 
Rør gæren ud i lidt
af vandet. 
Tilsæt olie, salt og
fuldkornshvedemel. 
Ælt gradvist
hvedemel i, til dejen slipper bordet. 
Dejen må ikke være
for tør. 
Lad dejen hæve
tildækket i køleskabet natten over. 
 
Ælt dejen igennem,
form til et rundt brød, og sæt det på en bageplade med bagepapir. 
Skær 10 ca. 2 cm
dybe snit i brødet med en meget skarp kniv. 
Tryk 2 oliven i
hvert stykke. 
Lad brødet efterhæve
i ca. 1 time et lunt sted. 
 
Bag brødet i ovnen
ved 200 °C i ca. 40 min. 
Bank under brødet - det
skal lyde hult, når det er gennembagt. 
Afkøl på en
bagerist. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin