Logo

Mit rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Surdej:
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
2,5 dl hvedemel
Rør sammen og stil surdejen (med film) lunt i et døgn.
Fordej:
1 l lunkent vand (evt en halv juleøl)
knap 1 kg rugmel
2 spsk groft havsalt
1 spsk honning
Rør sammen og stil fordejen lunt med film 1 døgn.
Selve dejen:
Fordejen tilsættes:
3 dl lunkent vand - her tages 2,5 dl surdej fra til næste gang
330 g rugmel
375 g hvedemel/speltmel
Nogle håndfulde hørfrø og solsikkekerner, hvis man synes.
 
Fordel dejen i to rugbrødsforme.
Brug en stor ske, som dyppes i vand, så glider dejen let af skeen.
Glat godt til sidst og stil formene lunt i 5-8 timer...eller til dejen har hævet godt op til et par cm under kanten.
Bag i to timer ved 160°C, pensl rugbrødene med olie og bag videre 1 time ved eftervarme.
De behøver ikke at pakkes ind i våde viskestykker efter endt bagning.
Rugbrødene er lækre og det er meget tilfredsstillende at spise hjemmebagt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gifler, morgen - lav fedt %Gifler er en slags morgenbrød, der minder om et rundstykke. Smager dejligt på morgenbordet...
• SkumfiduskagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• H.C. Andersen kageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fromage med Baileys og kaffeFindes der noget bedre end en god gammeldags fromage til dessert? Hvad enten det er...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!