Logo

Morgenbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Morgenbrød 2


Hjemmebagt morgenbrød kan smelte ethvert hjerte, og den gode overraskelse kan forberedes aftenen før. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: ca 1 time Bagetid: 12-15 min. Fryseegnet.


#

15 g gær
½ dl lunkent vand
50 g smeltet smør/margarine
1 dl mælk
1 æg
½ tsk salt
½ tsk sukker
250 g hvedemel
Pensling: sammenpisket æg

Drys: havregryn, solsikkekerner, birkes, hirseflager eller hørfrø.

*

 
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser.
Kom ½ æg i, og brug resten til pensling.

Ælt dejen godt og stil den til hævning ca. 30 min.

Alle småbrød efterhæver 20 min.
Pensles med æg, drys og bages midt i ovnen ved 200 ºC ca. 12-15 min.

Lad dem køle af på en rist.


RUNDSTYKKER:
Ovale eller runde boller, pensles og drysses med birkes.


HORN:
Rul dejen til 2 cirkler og skær hver i 6 trekanter.
Rul dejen sammen fra den brede ende.
Lægges på en bageplade med sammenføjningen nedad. Formes til horn.


GIFLER:
Små horn uden at bue dem.







Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.103 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Franske croissanterSprøde croissanter som i Paris. Croissanterne får de karakteristiske mange sprøde lag og...
• Skønne rugboller med chokoladeDe koldhævede boller er grove, men alt andet end kedelige. Smagen minder om en god...
• Farmors idiotsikre bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Syltede pærer med tyttebærskumDesserten står i efterårets tegn med friske pærer og tyttebærsyltetøj
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!