Logo

Mors Brune Kager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mors Brune Kager

Hvis du bare vil have små runde brune kager, er det helt fint, hvis du køber de færdiglavede ruller i supermarkedet, men vil du lave figurer (små juletræer, nisser, fugle, stjerne etc. og lave dem sammen med dine børn, så følg denne opskrift (lidt moderniseret) fra 1901.

Udrullede brune kager:
60 g smør/margarine
1 ¼ dl puddersukker (75 g)
1 dl sirup
2 tsk pulveriseret appelsinskal (tør appelsinskallen og brug morteren)
1 tsk kanel
½ tsk pulveriseret nellike
1 tsk pulveriseret ingefær
Reven skal af en økologisk citron
1 tsk potaske
5 dl hvedemel (ca. 250 g)

Fedtstof, puddersukker og sirup bringes i kog, krydderierne og citronskallen tilsættes, og gryden tages fra varmen.

Potasken røres ud i lidt koldt vand og kommes i sirupsmassen, som derefter sættes til afkøling.

Når den er helt kold, æltes melet i.

Dejen kan ligge i flere dage i køleskab, når den dækkes med alufolie.
Dejen udrulles tyndt og udstikkes i runde kager eller med forme som stjerner, nisser, fugle etc. eller du kan bruge en kagespore i spidse firkanter.
Kagerne lægges på en plade med bagepapir, pensles med æg, og der lægges en mandelsnitte på hver.
Bagetid ca. 6 min. ved 180°C.
Hvis dejen skulle smuldre, kan den samles med lidt koldt vand.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.744 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her