Logo

Mors Brunekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mors Brunekager

500 g smør
250 g sukker
500 g sirup
125 g smuttede og grofthakkede mandler
7 g nellike
25 g kanel
35 g kardemomme
15 g potaske opløst i lidt varmt vand.
1 kg mel
Finthakket skal af 1 appelsin.

 

Smør, sukker og sirup opvarmes langsomt til kogepunktet.

Gryden flyttes over på køkkenbordet og krydderier, mandler, appelsinskal og potaske røres i.

Når alt dette er blevet lunkent, røres mel i.
Når dejen er afkølet formes den til pølser af passende tykkelse.

Disse pakkes enkeltvis i alufolie og fryses til næste dag gerne længere.

Pølserne tages direkte fra fryseren og skæres i papirtynde skiver.
De bages øverst i ovnen ved 170°C i ca. 5-6 minutter.
Først når kagerne er helt kolde lægges de i en lufttæt dåse.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her