Logo

Mors Sprøde Klejner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mors Sprøde Klejner

500 g hvedemel
150 g smør
reven skal af en citron
175 g sukker
3 æg
3 spsk fløde

Kogning: palmin eller olie

 

Smulr smørret i hvedemelet.

Tilsæt reven citronskal og sukker.

Pisk æggene let sammen og bland dem i sammen med fløden.

Ælt hurtigt dejen sammen og læg den koldt til næste dag.
Rul dejen tyndt ud og skær den i strimler på skrå ca 10x3 cm med en klejnespore, så de danner en rhombe. (en geometrisk figur)

Skær en ca 2 cm lang ridse midt i klejnen.

Træk den ene dejende gennem ridsen og form strimlen som på billedet.
Varm olien.

Når en franskbrødsterning på 1x1 cm bliver gyldent på 1 minut, har olien den rette temperatur.

Kog klejnerne- nogle stykker ad gangen, gyldne i olien.

Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
Lad klejnerne blive kolde, før de lægges i dåser med tætsluttende låg.
Kom ikke for mange klejner i olien ad gangen, så vil olien bruse op.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ciabatta 6En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• OstehapsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ellens gode kokoskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade panna cotta med chili og jordbærIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!