Logo

Muffins med æble og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

150 g smør
1 æg
1 1/4 dl sukker (ca 100 g)
korn fra en vaniljestang
3/4 dl mælk
1 1/4 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1 uskrællet æble fx elstar (ca 125 g)
 
Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og lad det derefter køle lidt
af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og
luftigt.
Tilsæt mælk.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen og vend det i æggeblandingen,
drysset gennem en sigte. Tilsæt det smeltede smør. riv æblet groft,
pres det fri for væde og vend det straks i dejen.
Hæld dejen i muffinsforme, så formen er 3/4 fyldt.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175ºC i 30 min.
Lad de bagte muffins køle lidt af på en bagerist. server dem drysset
med flormelis.


Variation: chokolademuffins: undlad æble og kanel. smelt istedet 125 g
mørkt chokolade sammen med smørret. vend yderligere 75 g hakket
chokolade i inden dejen hældes i formene.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Honningkage - bradepandekage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjyske æbleskiver med svesker 2Det er især ved juletid, at egnsretter er i højsædet. Således er det også i Sønderjylland,...
• JordbærkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os