Logo

Muffins med æble og kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g smør
1 æg
1 ¼ dl sukker (ca 100 g)
korn fra en vaniljestang
¾ dl mælk
1 ¼ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk kanel
1 uskrællet æble fx elstar (ca 125 g)
 
Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og lad det derefter køle lidt
af.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en skål til det bliver lyst og
luftigt.
Tilsæt mælk.
Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen og vend det i æggeblandingen,
drysset gennem en sigte. Tilsæt det smeltede smør. riv æblet groft,
pres det fri for væde og vend det straks i dejen.
Hæld dejen i muffinsforme, så formen er ¾ fyldt.
Bag kagerne midt i ovnen ved 175ºC i 30 min.
Lad de bagte muffins køle lidt af på en bagerist. server dem drysset
med flormelis.


Variation: chokolademuffins: undlad æble og kanel. smelt istedet 125 g
mørkt chokolade sammen med smørret. vend yderligere 75 g hakket
chokolade i inden dejen hældes i formene.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?