Logo

Nøddeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddeboller

 

Grove nøddebrød.

30 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

1 dl vand

4 dl mælk

1 spsk salt

2 spsk honning

3 spsk olie

100 g tørrede figner

100 g nøddekerner

125 g hvedeklid (5 dl)

250 g grahamsmel (4 dl)

450 g hvedemel (7½ dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk hakkede nøddekerner

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt mælk, salt, honning, olie, hakkede figner og hakkede nøddekerner.

Rør det godt sammen og tilsæt hvedeklid og grahamsmel.

 

2. Ælt hvedemel i til dejen er blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 45 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til rundstykker.

Sæt rundstykkerne på bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i et kvarter.

 

4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede nøddekerner.

Bag i midten af ovnen ved 200-225 °C i ca. 15 min.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?