Logo

Nøddeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nøddeboller

 

Grove nøddebrød.

30 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 15 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

1 dl vand

4 dl mælk

1 spsk salt

2 spsk honning

3 spsk olie

100 g tørrede figner

100 g nøddekerner

125 g hvedeklid (5 dl)

250 g grahamsmel (4 dl)

450 g hvedemel (7½ dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk hakkede nøddekerner

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt mælk, salt, honning, olie, hakkede figner og hakkede nøddekerner.

Rør det godt sammen og tilsæt hvedeklid og grahamsmel.

 

2. Ælt hvedemel i til dejen er blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 45 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til rundstykker.

Sæt rundstykkerne på bageplade beklædt med bagepapir.

Lad dem efterhæve i et kvarter.

 

4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med hakkede nøddekerner.

Bag i midten af ovnen ved 200-225 °C i ca. 15 min.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Appelsinbrød2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: ½ time. Fryseegnet....
• Norsk KneippbrødKneippbrød er lige godt på morgen- som på frokostbordet. 2 brød Tilberedningstid: ca. 20...
• Appelsinbrød2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: ½ time. Fryseegnet....
• Mandelkage m/chokolademousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os