Logo

Nøddebradekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej:
270 g hvedemel (4 ½ dl)
85 g sukker (1 dl)
1 ½ tsk bagepulver
125 g usaltet smør
1 æg
1 spsk vand

Fyld:
200 g sukker (2 ½ dl)
125 g usaltet smør
¾ dl honning
½ dl piskefløde
130 g finthakket sukat
250 g nødder, groft hakkede

Sæt ovnen på 200°.
Bland hvedemel, bagepulver og sukker.
Smuldr smørret heri og saml dejen hurtigt med æg og lidt vand.
Pak dejen i plastfilm og stil den i køleskabet i en halv time.
Beklæd bradepanden (den store fra ovnen, selvfølgelig) med bagepapir.
Rul dejen ud, så den passer til bradepanden.
Forbag bunden midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Kom sukker, smør og honning i en tykbundet gryde, og smelt det over svag varme.
Tag gryden fra varmen, og rør fløde, sukat og nødder i.
Bred fyldet ud over bunden, og bag kagen gyldenbrun midt i ovnen.
Det tager ca. 30 minutter.
Tag kagen ud af bradepanden, fjern bagepapiret og lad den køle helt af på en rist.
Skær kagen ud i mindre stykker med en skarp kniv.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flade olivenbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RouladekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fødselsdags cupcakes En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• DruetærterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!