Logo

Nøddebrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddebrød 2

 

Et brød med en dejlig smag af nødder og yoghurt. 10 rundstykker eller 1 stort brød


#
50 g gær
2½ dl yoghurt, stuetemperatur
1½ tsk salt
1 æg
1 dl hele hvedekerner
50 g grofthakkede hasselnødder
½ dl hakkede valnødder
50 g smør eller margarine
250 g grahamsmel
175-250 g hvedemel
sammenpisket æg til pensling
birkes til pynt
*


Rør gæren ud i yoghurten i et dejfad.

Tilsæt de øvrige ingredienser i den rækkefølge, de står i.

Ælt dejen sammen, til den er smidig.

Lad dejen hæve i 20 min., før den igen æltes grundigt igennem.

Form dejen til en lang pølse, og skær den i 10 stykker, der formes til ovale boller.

Du kan også lave et aflangt brød.

Læg bollerne på en smurt bageplade, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Tænd ovnen på 225 °C.

 

Bollerne pensles med æg og drysses med birkes.

Bages i ovnen i 10 min.

Lad dem køle af under et klæde.
Hvis man laver et brød i stedet, skal det bage noget længere.

Serveringsforslag:
- Skær bollerne over, og smør dem med Philadelphiaost med et drys karry på.

Fyld dem med strimler af salat, kylling, agurk og tomat.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 618 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?