Logo

Nøddekage med chokolade-orangecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 æggehvider
250 g sukker
250 g finthakket hasselnødder
Fyld:
¼ liter piskefløde
saft og skal af 1 appelsin, efter smag
100 g chokolade
  
Pisk æggehviderne meget stive og pisk herefter sukkeret i, lidt efter lidt. Vend forsiktigt de hakkede nødder i marengsen.
Smør 2 springforme godt og fordel nøddemasse i formene.
Bages ved 175°C i ca. 45 min. midt i ovnen
Pisk fløden stiv og smelt chokoladen, lad det afkøle lidt.
Appelsinsaft og skal røres i. Når bundene er kolde lægges de sammen med cremen.
Kagen kan pyntes med kiwi eller appelsin og pyntechokolade evt. sprøjtes med flødeskum.
Kan serveres til dessert så vel som til kaffe - den er ikke så god hvis man er på skrump.


Tips: bundene kan fryses.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.965 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?