Logo

Nellike cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Nellike cupcakes

I århundreder har man brugt blomster i maden. Der findes ældgamle opskrifter på blomstervand, blomstergeleer, blomstermarmelader og ja, blomsterkager!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

200 g flormelis

2 spsk citronsaft

18 røde, lyserøde eller stribede nelliker

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser til kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Sigt flormelis i en skål.

Tilsæt langsomt citronsaft og rør, til glasuren er fast, men smørbar.

Smør glasuren på de afkølede kager.

Klip stilkene af hver blomst og sæt en nellike fast midt på hver kage.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med kandiserede blomster

Følg basisopskriften. Lav kandiserede blomster:

Kom 1 past. æggehvide i en lille skål og sukker i en anden.

Pensl et udvalg af spiselige kronblade (roser og stedmoderblomster er gode) med æggehvide på begge sider.

Drys dem med sukker, læg dem på en bakke og lad dem stivne og tørre på et tørt og køligt sted.

Brug dem som pynt på de glaserede kager.

 

Rosencupcakes

Følg basisopskriften. Erstat nelliker med 40 rosenkronblade.

 

Nellikecupcakes med citrusglasur

Følg basisopskriften. Lav citrusglasur: Rør 100 g flødeost med 1 tsk revet skal fra hhv. en usprøjtet appelsin og citron i en lille skål.

Rør 3 spsk flormelis i, smør glasuren på kagerne og pynt med nelliker.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fynsk honningkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sigteflutes3-4 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet
• GulerodskageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Friturestegt ananas med romEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os