Logo

Olivenbrød fra Grækenland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Olivenbrød fra Grækenland

 

I Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være urter, æg eller som her oliven, som giver brødet en spændende smag

• Anvend syrnet fløde eller letmælksyoghurt, så skærer du ned på fedtet. Olivenolie indeholder meget enkeltumættet fedt.

Forberedelse 30 min. + hævning. Tilberedning 30 min. 16 skiver

 

# Råvarer til Olivenbrød fra Grækenland

25 g gær

2½ dl syrnet fløde eller letmælksyoghurt

½ tsk salt

2 spsk olivenolie

5-6 dl hvedemel

FYLD:

100 g sorte oliven uden sten

1 tsk tørret estragon

*

 

Fremgangsmåde:

1 Del gærpakken diagonalt så du får 25 g.

Smuldr gæren ned i en skål og tilsæt stuetempereret syrnet fløde eller yoghurt.

Rør til gæren er opløst.

 

2 Tilsæt salt, olie og det meste af melet.

Rør dejen kraftigt i maskine eller i hånden.

Den skal være fast og smidig.

Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i 30-45 min. til dobbelt størrelse.

 

3 Tag dejen op på et melet bord og ælt den med resten af melet.

Del dejen i to dele, en stor (¾ af dej en) og en lille.

 

4 Rul den store del ud til et rektangel, 20x40 cm.

Halver olivenerne og læg dem midt på.

Drys med estragon og rul dejen sammen.

 

5 Form det lille dej stykke til 2 eller 3 tynde pølser, noget længere end rullen.

Flet eller tril dem sammen og læg den ovenpå brødet.

Fæstn enderne godt på undersiden af brødet.

Lad det hæve tildækket i ca. 30 min.

 

6 Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C, ca. 30 min.

Lad det svale af på en rist under et klæde.

 

Tips & råd


Olivenbrød fra Grækenland 

Lav et lækkert oste brød.

Fyld da brødet med groftreven parmesanost i stedet for oliven og estragon.


Olivenbrød fra Grækenland 

Det er også godt at anvende soltørrede tomater i brødet.

Hak eller klip tomaterne fint, sammen med frisk rosmarin og fyld brødet som opskriften anviser.

 

PR. SKIVE: Energi: Kcal 120 = kJ 504

Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 4 g (30%) Fibre 1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 53 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørkt brød på enkel visDuften af nybagt brød er uimodståelig. Dette brød er hurtigere end normalt at bage, fordi...
• Hørfrøbrød 2Brødet får en nøddeagtig smag af hørfrø og solsikkekerner, som fremhæves af nøddeolie i...
• Bananbrød fra USADenne type bananbrød stammer oprindeligt fra USA. Brødet kan bruges som morgenmad, som...
• Citron-sorbetIs er en nem dessert. Prøv fx Mokkais med abrikoser, Jordbæris, Parfait-is og her...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os