
Osteboller 
 
16-20 stk. 
Tilberedningstid: Ca. 3 ½ time arbejdstid: Ca. 30 min. 
 
25 g gær (½ pakke) 
6 dl vand 
I50 g grahamsmel (2 ½ dl) 
½ spsk. groft salt 
ca. 800 g hvedemel (ca. 13 dl) 
300 g fast ost 
pensling: l dl yoghurt naturel
 
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt resten af vandet, grahamsmel, salt og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 2 timer ved stuetemperatur. Riv osten og bland ca. ⅔ i dejen. 
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Pensl med yoghurt og drys resten af det revne ost oven på bollerne. 
Bag midt i ovn ved 225 °c i 15-20 min. 
Bollerne er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden. 
Afkøl på rist.