Logo

Osteboller med oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Osteboller med oliven

 

Serveres lune til suppe, æggeretter, grønsagsretter og salater.

20 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time Bagetid: 15-18 min. Fryseegnet.

#

50 g gær

2½ dl vand

1 spsk olie

1 tsk salt

4 spsk mager kvark, hytteost eller kefir

2 dl reven ost, fx Danbo

50 g grønne oliven med pimento fyld

ca. 500 g hvedemel (8 dl)

Til pensling:

1 æg

1-2 tsk paprika

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.

Tilsæt olie, salt, kvark, reven ost, grofthakkede oliven samt halvdelen af melet.

Ælt resten af melet i lidt ad gangen til en smidig dej.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, i ca. 45 min.

 

2. Ælt dejen let sammen og del den i 20 portioner.

Tril hver portion til boller.

Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ca. ½ time.

 

3. Skær et kryds i hver bolle med en skarp kniv. (glemt på billede)

Pensl dem med æg og drys med paprika.

 

4. Bag bollerne i midten af ovnen ved 220 °C i 15-20 min.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SelleribrødSelleribrød smager godt til kraftige gryderetter. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i...
• Brioche stor eller 12 små12 små eller 1 stor (se billeder). Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 2½ time....
• SalviebrødTilberedningstid: 20 min. Hævetid: 50 min. 'Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet. Samme opskrift...
• Gammeldags æblekage 3En god dansk klassiker, som vi aldrig bliver trætte af! Prøv selv
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os