Logo

Ostescones

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostescones


Den raffinerede kombination af ost og purløg forvandler disse gode scones fra tebrød til madbrød. Hurtigt og let. • Mager kærnemælk giver god konsistens og hjælper med at balancere fedtmængden.

Forberedelse i 15 min. Tilberedning 15-20 min. 8 scones

 

# Råvarer til Ostescones

5 dl hvedemel

1½ spsk bagepulver

1 tsk natron

½ tsk salt

¼ tsk sort peber

50 g smør eller margarine

1 æg

2 dl kærnemælk

1 dl reven mager ost (lagret)

3 spsk klippet purløg eller 1 spsk tørret

 

* Fremgangsmåde:

1 Opvarm ovnen til 225 °C.

Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor eller skål.

Findel fedtstoffet i blandingen til en grynet masse.

 

2 Bland æg, kærnemælk, ost og purløg.

Hæld blandingen i foodprocessoren og arbejd det hurtigt sammen til en dej.

 

3 Hæld dejen ud på et let melet bord.

Ælt den hurtigt sammen og læg den på en bageplade med bagepapir.

Tryk den ud til en rund flad kage ca. 1 cm tyk.

Skær den i 8 stykker.

 

4 Bag straks ved 225 °C i 15-20 min. til kagen er gylden og gennembagt.

Lad den svale noget af på en rist, bræk stykkerne fra hinanden og server.

 

Tips & råd


Ostescones  

Sæt fiberindholdet i vejret: Ved at erstatte halvdelen af melet med grahamsmel, kan du øge fiberindholdet. Dekorer sconesene evt. med rosiner.


Ostescones  

Variation: Stik cirkler ud med et glas eller en udstiksform, ca. 5 cm i diameter.

Ælt den resterende dej sammen og tryk flere cirkler ud.

 

Frysning: Bag som anvist i opskriften. Afkøl brødet helt og læg det i en frysepose.

Holder sig ca. 1 måned. Varm gerne brødet i ovnen inden servering.

 

PR. PORTION: Kalorier 219 = Kilojoule 914

Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 7 g (29%) Fibre 1 g

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.332 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her