250 g  sukker 
250 g  smør 
5 æg 
200 g  hvedemel 
200 g  skrællede gode kvalitets pærer i kvarte 
½ l. rødvin 
200 g  brun farin 
1-2 stængler kanel 
10 nelliker 
3-4 kardemommekapsler 
lidt reven citronskal 
  
Brænd farin af i en gryde med kanel, nelliker, kardemomme og citronskal.
Tilsæt lidt rødvin så sukkeret ikke brænder på.
Når farinen er flydende tilsættes resten af rødvinen og lagen koges lidt 
ned.
Kog pærerne i lagen ved meget svag varme i et par minutter, sluk for 
blusset og lad pærerne trække i lagen i et par timer, men pas på at de 
ikke bliver bløde.
Smør og sukker piskes, melet vendes og tilsæt æggene et ad gangen.
Vend pærerne i dejen og kom den i en smurt springform.
Bages ved 160ºC i ca. 1 time eller til den er gennembagt.