Logo

Pærertærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej
150 g smør
240 g hvedemel (ca. 4 dl)
125 g sukker (ca. 1 1/2 dl)
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk stødt ingefær
1 æg (str. mellem)
evt. 1 spsk vand
600 g pærer

Pensling: Vand.
Pynt: Sukker.
Tilbehør: 1/4 l. piskefløde pisket til flødeskum.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Bland sukker, vaniljesukker og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter).
Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen.
Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem.
Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten.
Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker.
Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.
Bagetid: Ca. 40 min. ved 200°.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ingers rugbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Upside down cake fra USAEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanelhorn - Mokkahorn - MarcipanhornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• HyldesorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os